Експерти центру RDX зібрали для Вас рекомендації щодо здорового харчування для схуднення.

  1. Не голодувати! Не пропускати їди, їсти кожні 3-3,5 години, але порції повинні бути невеликими. В цьому випадку організм охоче розлучається з отриманими калоріями.
  2. Більшість денного раціону має бути з’їдено в першу половину дня.
  3. Ретельно пережовувати їжу для кращого засвоєння (20-50 разів кожен шматочок).
  4. Їжа має апетитно виглядати і бути приємною на смак – це також сприяє її подальшому перетравленню.
  5. Виключити: алкоголь та газовані напої з цукром, солодощі, копченості, жирну та смажену їжу, випічку та гострі страви.
  6. Включити до свого раціону максимальну кількість овочів, зелені, фруктів, горіхів, злакових та бобових, олії рослин нерафіновані, нежирну яловичину та телятину, птицю та крольчатину, рибу річкових порід тощо.
  7. Небажано поєднувати в одному прийомі їжі: зернові та бобові, овочі та фрукти, молоко (молочні напої та страви) з іншими продуктами. Погано перетравлюються страви, в яких м’ясо поєднується з тестом: млинці та пельмені, макарони по-флотськи та манти.
  8. їжу потрібно вживати свіжоприготовлену, варити, тушкувати або запікати продукти необхідно лише на один прийом. Обов’язково готувати лише у позитивному настрої, інакше їжа погано перетравлюватиметься.
  9. Рослинну їжу краще їсти сезонну і тільки зі своєї місцевості.
  10. Вживайте клітковину, що знижує рівень глюкози та холестерину в крові. На неї багаті необроблені зерна злаків, капуста, яблука та інші продукти.
  11. Замініть прості вуглеводи на складні: вівсяну крупу, хліб грубого помелу, гречану крупу та макарони з твердих сортів пшениці.
  12. Вживання морської риби, волоських горіхів та рослинних олій (особливо ріпакової та лляної) допоможе наситити організм кислотами Омега-3, що підтримують синтез гормону лептину, що впливає на швидкість спалювання жирів.
  13. Їжу не можна перетворювати на культ чи проблему! Їжа – це можливість почуватися здоровим та енергійним! 🙂